dansers

Lenigheid en spierkracht combineren met kwaliteiten als concentratie en uithoudingsvermogen vragen een grote toewijding van dansers. Bij dansgezelschappen en in scholen met een zeer intensieve dansopleiding blijken lichamelijke spanningen, overbelasting en blessures meer en meer een probleem te vormen.
Dansers preventief begeleiden naar een goede balans tussen lichaam en geest helpt blessureleed te voorkomen. Het lichaamsbewustzijn van de danser groeit wanneer hij zichzelf leert waarnemen. Daardoor krijgen de signalen van zijn lichaam voor hem meer betekenis. Hij leert een impulsieve reactie vanuit gewoontepatronen om te buigen. Er ontstaat meer aandacht voor de relatie hoofd, hals en rug en voor de ademhaling, zowel tijdens rust als in beweging. Een meer ontspannen en natuurlijke manier van bewegen moet de danser leiden naar meer efficiëntie en elegantie.

In mijn praktijk geef ik enkel privélessen. Maar ik bied ook workshops aan voor kleine groepen over de basisprincipes van de Alexandertechniek of rond verschillende thema’s zoals het gebruik van de voeten, de handen, het belang van de rug, tastzin en ruimtebesef.