bio

Door tango te dansen botste ik op de beperkingen van mijn lichaam. Gaandeweg werd het moeilijker om anders en vrijer te bewegen, zonder mezelf tegen te werken. Zo kwam ik bij de Alexandertechniek terecht met haar praktische toepassing in alle vormen van bewegen. Tijdens de 3-jarige opleiding – 1600 u aan de At.academie te St. Job –  leerde ik o.a. dat beperkingen voornamelijk het gevolg zijn van spanningsgewoonten en dwingende denk- en spierpatronen.

Na mijn opleiding volgde ik verschillende Jaren een postgraduaat gegeven door Caren Bayer in Freiburg en volgde verschillende trainingen en cursussen bij inspirerende leraren als John Nicholls, Alice MacDonald, Liz Koch, Eva Karczag en Jaime Ortega.

Sinds 2015 ben ikID lid van de vereniging van Alexandertechniek leraren in Belgie met een eigen praktijk thuis. Mijn cliënteel bestaat vooral uit dansers en mensen met rugklachten, gewrichtspijnen en burn-out. Met mijn werk wil ik kennis en lichaamsbewustzijn delen en de ondersteunende, preventieve en herstellende werking van de Alexandertechniek uitdragen.