bio

Door tango te dansen botste ik op de beperkingen van mijn lichaam. Gaandeweg werd het moeilijker om anders en vrijer te bewegen, zonder mezelf tegen te werken. Zo kwam ik bij de Alexandertechniek terecht met haar praktische toepassing in alle vormen van bewegen. Tijdens de 3-jarige opleiding – 1600 u aan de At.academie te St. Job –  leerde ik o.a. dat beperkingen voornamelijk het gevolg zijn van spanningsgewoonten en dwingende denk- en spierpatronen.

Sinds mijn opleiding volg ik jaarlijks een postgraduaat gegeven door Caren Bayer in Freiburg en volgde verschillende trainingen en cursussen bij inspirerende leraren als John Nicholls, Alice MacDonald, Liz Koch, Eva Karczag, Jaime Ortega en Tommy Thompson.

Sinds 2015 ben ik lid van de vereniging van Alexandertechniek leraren in België met een eigen praktijk thuis. Mijn cliënteel bestaat vooral uit mensen met nek- en rugklachten, spier- en gewrichtspijnen, burn-out, parkinson en wervelkolom belastende krommingen als lordose, kyfose, scoliose. Daarnaast begeleid ik graag dansers en muzikanten in hun houding en onderzoek. Tijdens mijn werk deel ik kennis en open lichaamsbewustzijn om de ondersteunende, preventieve en herstellende werking van het lichaam te activeren.