in therapie

The Conscious Body helpt je om je lichaam te begrijpen, het efficiënt te gebruiken en het met aandacht en bewustzijn te bewonen. ‘Alexandertechniek in Therapie’ is er op gericht om sterke lichamelijke eenheid over te dragen en de connecties die verandering en herstel mogelijk maken te activeren.

Hoe werkt het:
Je lichaam vertelt altijd op eerlijke wijze wat je toestand is en waar jouw potentieel tot veranderen ligt. Tijdens de behandeling krijg je door gewaarwording en ervaring, duidelijke barrières in beeld en word je begeleid en ondersteund om hierin verandering toe te laten. Een proces waarbij je fysieke, praktische handvatten krijgt aangereikt om het veranderingsproces blijvend te ontwikkelen. Je leert je lichaam, met zijn autonome zenuwstelsel, zo reguleren dat herstel en een nieuw en efficiënt gebruik mogelijk worden. Je werkt dus op lichaam, geest, emotionaliteit en neurologie. “Mijn werk gaat in essentie over het op één lijn brengen van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele integriteit.”

Afhankelijk van wat je nodig hebt zal je eerst diepe ontspanning leren toe laten om je vervolgens bewust te worden van de driedimensionaliteit van je lichaam en de beweeglijke zachte kracht die je lichaam toont wanneer het inwendige netwerken opent.

Mensen die moeilijk lichamelijke en mentale rust vinden, veel stress te verwerken hebben – aanloop naar burn-out – ademhalingsproblemen ervaren, steeds weer pijn ervaren in nek en schouders, een problematische houding hebben en met moeizame, zere spieren en gewrichten sukkelen zijn benieuwd naar deze behandelmethode met zijn brede, toegankelijke en praktische visie op het gebruik van het lichaam. De directe ervaring van de behandeling op lichaam en geest is de incentive om inzicht te verwerven en een uitweg te vinden uit de fysieke, emotionele of mentale vernauwing – die vaak met elkaar verbonden zijn.

Wanneer we het bekende-onbekende toelaten, sta je versteld van de ontdekkingen en het zelfregulerende vermogen die als een geweldig potentieel binnen onze lichamelijke structuur en ons denkend, emotioneel en sturend vermogen verborgen liggen.

Je veranderingsproces onder mijn handen ontstaat niet door manipulatie maar door subtiele uitnodigingen. Je laat ruimte toe en observeert daarbij het veranderingsproces. De basis van mijn werk is de alexandertechniek aangevuld met mijn brede en praktische ervaring in lichaamswerk en lichaamseigen processen.

Wat je mag verwachten:

 • Inzicht in de eigen spier- en spanningsgewoonten
 • Verlichting van spanning in nek, schouders en rug
 • Zorg voor én verlenging van de wervelkolom
 • Meer ruimte in lichaam en gewrichten
 • Een gebalanceerd en kalm zenuwstelsel = een parasympatische gewaarwording
 • Nieuw evenwicht en tonus in het lichaam – juiste tonus, juiste focus
 • Verbeterde, natuurlijke ademhaling
 • Verdieping in de connectie met het lichaam.
 • Een degelijke kennis van je fysieke structuur door anatomie, beweging, ervaring en observatie
 • Inzicht in de emotionele en mentale blokkades die je lichamelijk beperken
 • Betere doorstroming en de ervaring van eenheid
 • Een groter kinesthetisch bewustzijn
 • Een groter zelfbewustzijn en gevoel van eigenwaarde

Je lichaam en geest zullen blij zijn wanneer je deze lessen ontvangt.

Een sessie duurt anderhalf uur. Tarief 65€